Árak és tarifák

Általános díjszámítás

  • Autóbusz típusától függően 190-390 Ft/km + Áfa (27%)
  • Az ÁFA mértéke belföldön 27%, külföldön 0%.
  • Napi minimális km teljesítmény 250 km/nap.

Abban az esetben, ha a tényleges teljesítmény nem haladja meg a minimális napi foglalkoztatást, akkor egyedi díj kerül felszámításra.

A megrendelőt terhelő egyéb költségek

  • Autópálya-, úthasználati díjak, parkolási díjak.
  • Gépkocsivezetők elszállásolása, ellátása.
  • Külföldi út esetén a gépkocsivezetők napidíja.

A fenti díjak tájékoztató jellegűek, minden esetben a megrendelővel történő megegyezés alapján történik az elszámolás. A díjakat befolyásolja a megrendelt buszok száma, az utazás időtartalma, távolsága és a megrendelés gyakorisága.

Kérj egyedi ajánlatot

Töltsd ki az alábbi űrlapot és mi kalkulálunk neked egy korrekt árat.

Hasznos tudnivalók

Buszos jogszabályok: 561/2009/EK

Vezetési idő

A napi vezetési idő legfeljebb 9 óra, amely hetente két alkalommal 10 órára emelhető. A heti vezetési idő az 56 órát, két egymást követő hét során a 90 órát nem haladhatja meg. A megszakítás nélküli vezetési idő négy és fél óra. Ezt követően meg kell szakítani a vezetési időt. A megszakítás időtartama minimum 45 perc. A vezetésközi szünet felosztható két vagy három részre, legkevesebb 15 perces időtartamra. A maximális egybefüggő 4,5 órás vezetés után viszont kötelező a háromnegyed órás vezetési szünet kivétele! A vezetés közi szünet idején munka nem végezhető.

travel, lake, feet

Pihenőidő

A napi pihenőidő egy fő vezető esetében legalább 11 óra. Ez az időtartam hetente három alkalommal – a hétvégi pótlás mellett – 9 órára csökkenthető. A heti pihenőidő, ha a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki a pihenőidőt, megszakítás nélkül 45 óra. Ha a gépkocsivezető a heti pihenőidejét nem a lakóhelyén vagy a telephelyén veszi ki akkor a legkevesebb pihenőidő 24 óra lehet. A hét közben csökkentett napi pihenők elmaradt időtartamai (maximum 3×2 = 6 óra) a heti főpihenővel egyben kell kivennie a gépkocsivezetőnek.

Munkaidő

A napi összmunkaidő legfeljebb 13 óra lehet, ez hetente 3 alkalommal 15 órára növelhető (a napi 11 órás pihenőidő 9 órára való háromszori csökkentése következményeként). Két gépkocsivezetős járat esetében 30 órás időszakonként minimális 9 óra a pihenőidő, azaz az összmunkaidő maximum 21 óra lehet. A pihenőidő csak álló járművön tölthető el, de csak abban az esetben, ha a gépkocsivezető részére kialakított pihenőhely (hálófülke) áll rendelkezésre. Mozgó járművön – balesetveszély miatt – a fekhelyeken senki sem tartózkodhat.

Scroll to Top